quite busy lately ni dengan business and hey you know what since im home kita jarang contact and too many problems yang datang and now i start the war yes i am padahal aku pi bagi poem sweet habis gula kat dia and bila dia call me " sayang " i was like , can you stop call me sayang , i tak suka sebab you hurt me lah siaaaaaaaa yes i sakit hati , sakit hati sangat .

sebab you orang lainpun kena tempias and now idk what to do and what i really know i miss you so byee

onebee

oct already and yeah we still not contact each other and i keep wondering why doh and what act happend to us ? nvm lah i dont even care pun act as you pandai jaga diri and happy cukuplah . and act ive something to tell you but nvm nanti je aku bagitahu . so ive done with my final so freedom for a while and im waiting for my iv next week for spa i get nervous doh i hope i dapat spa tu because it will make my life easier hahaha chillax pray for me hunnnnnn

Hurt

Yknow youve hurt me and im really done with you . Sorry not sorry but its the truth . Aku tak bandingkan kau dengan dia , tapi ntahlah . Still wondering why im still stick with you . Aku tak menyesal but ntahlah . Kau fikirlah sendiri . Dah besar , dah ada otak . Tahu apa patut buat dengan tak . Pandai pandailah . Aku malas nak gaduh pasal benda benda macam ni . Bye .

Dunia Baru

Welcome to the very superb adventure world ;)

University life . Ive been here less than 1 month and everything is good so far alhamdullilah . Got a superb friendly senior and easy to share anything . Yaa i do love them . Kak Aisha , Kak Fatin and Aini . My roommate . They are seriously fucking funny all the time . Always make me happy so far , Alhamdullillah . Ive met one of my friend in primary school . My old deskmate . Yaaa it was an unexpecting memory . I never thought that we can meet again and praised to Allah for this meet .

And now , im starting to miss my classmates (( 5 Akaun 2 )) . And my pretty teachers . And all my eobians . Idk why but yaaa they 1 in million tho ! I hope you guys success in everything you do .

And my cutie 3.142 , goodluck there dear . I miss you :)))) *pstt i know youll never read this


Back

Finally im here to spill out what ive through

Ahaa sekian lama tak update harini baru rasa nak update .

Cerita keadaan sekeliling . Pergi mana mana semua dengan kawan . Tapi kawan tu jenis tikam kawan . Kau rasa ? Aku bukan kisah pun kalau ada kawan nak tikam belakang ni sebab aku pun boleh nak buat cuma aku taknak . Aku bukan nak buka aib kawan aku or whatever cuma aku nak spill apa aku rasa .

Satu masa bila kau nak saing aku dalam akademik aku tak kisah . Sebab bagi aku tu cabaran tapi bila aku lebih kau kata aku macam macam , But bila kau dapat lebih dari aku kau bangga gila nak mati semata nak bagi aku jeles kau rasa bermotif ke ? And kau bangga sebab kau ramai kawan lelaki and banyak scandal and ada bf . Cerita dekat aku sebab nak aku tahu yang kau laku . Motif ? Oh cmon babe , kau gaduh dengan bf kau , kau cari aku juga . Banyak kali nasihat pun tak guna . Aku sangat menyampah dengan perangai kau yang menggelejat bila nampak lelaki . Ohya bukan aku takde nafsu dekat lelaki cuma kita perempuan jangan nampak murah sangat please . Sekian dari aku untuk kau .

" Dah masuk uni nanti , cari kawan elok elok . Jangan mudah percaya orang " Senior aku selalu dok ingatkan aku benda ni . Hm sebenarnya tak payah tunggu dekat uni pun takpe . Tengok je masa kau sekolah menengah , cukup . Aku taknak cakap banyak . Kalau aku bising , ramai cop aku macam macam .

Cuti lepasan SPM .
Halatuju lepas SPM .

Aku masih keliru .

Febuary



Bila mana kau merindui orang yang kau rindu sampai tiap masa kau fikir tentang dia , keadaan dia dan sampai satu tahap kau tak dapat tahan rindu kau dekat dia and kau tutup mata sebab tahan sakit pendam rasa rindu tu and at last air mata kau mengalir turun basahkan pipi kau tu tanda kau memang tengah rindu dekat dia tahap giga .

Masalah perlu dikongsi .
Iyaaa memang ada kebenarannya . Tapi bukan semua orang kau boleh share masalah kau sebab bukan semua orang boleh selami perasaan kau . Banyaknya yang tadah telinga tapi hati cuma bersahaja . Nak jumpa yang betul betul selami masalah and perasaan kau tu dalm sejuta manusia ada sorang je .

Tercabar .
Perasaan yang aku rasa bila mana sang kekasih hati mendahulukan manusia lain berbanding aku . Aku boleh rasa pulmonary artery aku nak pecah darah aku laju mengalir and kepala aku berasap serta sesak pernafasan akibat tahan sebak . Kau kena tahu rasa tu perit dan terlalu perit .


Makin lama makin jauh aku rasa . Kadang kadang aku rasa apa yang kau lafazkan tu tak seiring dengan hati kau . Kau cuma nak buat hati aku tenang . Dulu kau ajar aku biar jujur even benda tu pahit . Tapi sekarang . Bukan aku tak percayakan kau . Cuma entahlah . Aku rasa kita makin jauh . Kalau kau rasa dah tak selesa dengan aku , bagitahu . Jangan buat aku tunggu kau , treat kau sama macam dulu . Kalau dah tak selesa , bagitahu . Sebab aku boleh pergi .

Expression

People is keep judging . They always assume and never ask for get the truth .


What the shame . Yesterday , i've met an uncle ( he's Indian ) .  And we've our short conv .

" You ni mesti selalu keluar dengan boyfriend kan ? Dating ? "

Eh ? No lah . Kita kalau nak keluar nanti ibu tanya nak pergi mana , dengan siapa , naik apa , pergi pukul berapa , nak buat apa kat sana , balik bila and macam macam macam soalan lagi . Kita susah nak keluar rumah .

" Oh really ? Baguslah your mum . Sebab I selalu nampak budak budak umur macam you ni pergi dating dengan boyfriend dekat center point , scm . Siap pegang tangan , ada yang peluk peluk lagi . Ramai melayu . "

And you shld know my expression that time . I get shamed . Kesian bangsa kita ni . Haihhhh

Topic Changed .

Something special . Yeah , i do care bout you too much . But it was past . Yaa i do care bout you , i do love you , i do miss you and i let your name in my heart but it was past . And past is past . You've leave me without heard my explanation . I cried over and over but you didnt care . Till one day i can forget you and make you as unknown in my life . And since that i can live like before .

But now , you come again . Why ? You gimme your heart back . I cant but i dont know . Why now you tell me that you love me ? You shld know how hurt me when you leave me . I begging you . Please go far away from my life . Dont make me hurt anymore . I never give you second chance . So please , GO and JUST GO !

Midnight Note

Sorry for break all the promises . Im not really good for you . Im sorry for all i've done . Gimme some spaces . Gimme some times . I need maybe one week , one month or one year to think bout us .


___Syaii
I wish i can returned the time to the day we've met so i can turn around and walk to the other way .

IM SORRY 

2015

2015 .
It is new year so we shld change all , I hope 2015 will bring something new for me but 2014 will be my year .

2014 .
Tahun yang mana zaman tu aku banyak jatuh bangun jatuh balik tersungkur then bangun then dijatuhkan oleh parasit yang tak berguna and bangun dengan kudrat yang ada and that was the cycle . Zaman yang banyak pahit manis suka duka tawa hiba dengan kawan kawan *lah sangat* Zaman dimana mengajar aku jangan percaya orang yang baik dengan kita . Sampai sekarang aku takkan lupa muka muka parasit yang dah tumbangkan aku . Lakhanat betul perangai .

Throwback sikit zaman jatuh bangun dengan EOB97 . Seronok tengok EOB97 buat event yang gempak lagi superb walaupun aku tak menyumbang apa apa tapi puas hati dengan semua event . Penat lelah EOB97 takkan dilupakan hendaknya .

Big thanks for them yang buat life aku macam rainbow especially Madie , Nopie and Rachikk . I will miss all the moments that we've through together . And AnisMS , Boo , Fidaa , Fyqaa , Mayok and Afzal and semua yang lain . I'll never forget our friendship .

And the last one , Efa Emira . Aku takkan lupa macam mana aku kenal kau . Thanks sebab selalu ada dengan aku . Thanks sebab selalu support aku masa aku jatuh . Thanks sebab selalu layan perangai pramatang aku and thanks sebab jadi yang terpenting dalam hidup aku . Aku takkan lupakan kau . Biar lantak apa parasit parasit tu nak kata nanti kalau dah kena clorox dorang diamlah .

2014 taught me many things . 2014 buat hidup aku jadi pelangi and harapnya 2015 lagi indah bersama suami dan anak tersayang . KAHKAHKAH .

___Syaii