The day we left each other
I saw you walking far away
Every promise becomes a hopeless end
I stay alone in an empty room
Love and hurt both stuck in my heart

Our love has walked so far
Is it that I am a little too selfish?
If love could be redone
I would give up everything for you

The night thinking of you
How I wish you were able to be by my side
I don't know if your heart is still willing to change for me
The night thinking of you
Please let me love you again
Let this love return to where it began
Cuti sekolah . No lebih tepat cuti dari bersekolah and i was dying in my house bosan bodoh duduk rumah tak tahu nak buat apa nak hangout depa semua dok pakat kerja malas aa nak ngajak camtu .

Why eh i cant see anything bout that bitch hergh rasa macam nak cincang 24 je sumpah aku panas hati . And yesterday was his birthday and i was like nak wish ke tak nak wish ke tak and finally i wish him with the simple mimple text and it enough i think .

Suddenly teringat time dia kata " You carilah pengganti I " and i was like hmm lek aa takya cakap camtu hati aku tertutup for any guys buat masa ni but trust me one day soon i'll get another better than you okay my dear just cheer up . I guess he afraid if i disturb his relationship but hey im not that type of girl yang nak hancurkan relationship the others okay keep it in your mind dude !

Serious aku bukan taknak ada life parter ni but aku takut kena lagi i mean hati ni hancur punah berkecai macam mug tu jatuh kat lantai . Kau kena tahu sakitnya rasa tu baru kau serik nak ber partner ni trust me tak percaya cubalah .

Last , let me treat you a picture .

We're cute enough rite ?

Untuk tersayang .

Dulu
Kau pernah berjanji
Yang kau akan selalu disisi
Tapi itu dulu .

Dulu
Kau katakan
Bahawa kau akan terus menyayangi
Tapi itu dulu.

Dulu
Kau pernah katakan
Yang kau takkan meninggalkan
Tapi itu dulu.

Detik detik laju berlari
Saat kau bisikkan janji manis
Sehingga aku terleka
Dibuai indah angan angan kosong .

Kini
Kau katakan
Kau ingin pergi
Melangkah jauh meninggalkan aku .

Aku menangis
Air mata membasahi pipi
Mengharap kau terus berada disisi
Tapi itu tinggal mimpi .

Sayang
Terima lasih untuk semuanya
Akan ku kenang sehingga mati .

Ketahuilah
Dirimu sukar dicari ganti .

___Syaii

Stok pujuk orang tacink ni memang aku failed . Aku tak reti . Kalau aku dah pujuk and say sorry tapi orang tu taknak and bagi respond yang menyakitkan hati aku rela diam sampai orang tu maafkan aku . Aku memang failed part part camni . Aku pujuk diri sendiri je reti .

Aku reti sayang orang . Aku try sayang orang . Aku try hargai orang . Tapi aku tak reti nak show yang aku sayang orang . Kadang kadang aku rasa aku dah tunjuk yang aku sayang orang tu tapi dia rasa yang aku tak pernah nak tunjuk yang aku sayang dia . Kadang kadang aku buktikan yang aku sayang orang tu tapi orang tu kata yang aku tak pernah nak buktikan yang aku sayang orang tu . Aku sendiri tak tahu macam mana nak tunjuk and buktikan yang aku sayang orang .


Only you love him when you let him go .

I know i do love him and i fucking know that i must and should forget that guy but till now i cant hey bukan aku tak cuba okay ive try but i still cant and aku ada sikit rasa lifeless shit lah aku memang kalah kalau bab bab macam ni cis padahal dulu aku bukan loser kalau bab lelaki and aku rasa ni macam phrase yang what u give u get back and again damn i get it okay .

Yaa im the sensitive one and i know im the one who is over sensitive but i just sensitive on what i do love very much and i hard to feel bored with someone that i love and someone yang pandai nak cheer up situation tapi kalau yang stok stok asyik nak ambil kesempatan and despredo and yang type ansyik nak mendesak aku je tu kau boleh pergi jalan terus then belok kiri situ ada kubur kau boleh tanam diri kau kat situ so what aku benci orang yang type cenggitu alah bukan aku je yang benci orang lain pun sama tak suka .

Aku tak sabar untuk prom night with Eyobians and with that nightio peeps xx
Kau pernah jadi sebahagian hidup aku tapi tu dulu . Since we were end , youre nothing for me and i know i dont need you anymore . I do care and love you but tu dulu bukan sekarang . My heart was broke since you accuse me that yeah just you and me know but you didnt trust me anymore so i can deny you happily from my life

Even there many memories between us but im sorry ive forget all of them i dont want to get any hurt anymore and my heart bleeding when i remember them hell yaa and for you just a big thanks and applause for you .

___Syaii
25November2014

5 Akaun 2

Belanja gambar jap .

Camera Steady


Because we love camera ;)
Say peace !


Girls always girls


Salam .
Jejaka idaman gitu hahaha


Yang depan tu Azhardin
a.k.a
Joe Si Ketua Perut


Nanana Boom !


Thanks guys for all the memories since our first met . Thanks guys for being by superb chaos classmates . I'll never forget everything bout ours .

Aku akan rindu semua kenangan kita . Mesti . Wajib . Takkan dan tak akan lupa :)

Aku akan rindu Joe yang annoying , Qi yang menyakitkan hati , Salam yang jetjet macho , Epul yang tersangatlah jetjet , Nazmi yang muka ala ala babyface puihhhh , Bad yang aku jadikan pesaing dalam kelas tapi aku selalu kalah , Ajim yang selalu bila time Akaun , Aqeel yang suka bagi makanan and Jaiho yang aku paling menyampah hahaha .

Aku lagi akan rindu Ecah mokmok yang comel , Anis Madiha si jelita , Sab yang keding , Iffah yang ciwek , Ac yang pindah patah balik , Epadila yang happening , Miemi yang cikenit ke ntah apa , Efa yang kuat tidur , Jiha yang selalu aku panggil tak dengar padahal dekat and AnisMS yang setia jadi deskmate aku dari awal tahun sampai akhir tahun .

Harap friendship kita tak sampai sini je . Harap friendship ni sampai bila bila .

Gonna miss you , 5 Akaun 2 .

Ich lieb Di
___Syaii

Perasaan .

Rude // Magic

Layan perasaan .

Suka .
Ada apa dengan suka ?
Satu perkataan yang nak describe
Sama ada kau suka atau tak
Pada seseorang atau sesuatu .
Bila dah suka
Boleh jadi sayang .

Sayang tu apa ?
Sayang tu perasaan yang
Pada aku susah diluah
Susah diucap
Sayang yang bukan sekadar sayang
Susah nak cari
Sayang yang ikhlas menyayangi
Boleh dibilang dengan jari
Sayang yang mampu
Menerbitkan perasaan cinta .

Cinta .
Ada apa dengan cinta ?
Satu perasaan yang sukar diluah
Terlalu sukar diakui
Mungkin terlalu dinafi .
Tapi perasaan tu lumrah .

___Syaii
16November2011


Manusia.

The moment is bila kau tak tahan dengan perangai orang sekeliling kau .

Okay . Start . Kau tengok sekeliling . Atas . Bawah . Kiri . Kanan . Kau tenung semua tu . Then kau mengeluh . Kau tanya ' Kenapa macam tu ? Kenapa macam ni ? ' Then sigh . Lepaskan keluhan yang berat and beban yang kau sorang rasa . Kau tak tahan dengan perangai mereka . Kau fedup dengan sikap mereka . Kau mempersoalkan balik apa mereka buat . And now cuba kau berhenti fikir semua benda tu . Kau ambil satu spaca yang cuma ada kau dan diri kau . Berdiri depan cermin pun elok aku rasa . Tengok balik diri kau . Tenung balik diri kau . Cuba kau ingat balik semua yang kau pernah buat dulu . Suka duka tawa nangis kau . Cuba ingat balik . Bila kau tanya pada diri kau ' Kenapa mereka macam tu ? ' Kau tanya balik diri kau ' Pernah tak aku buat macam tu ? ' And kau akan dapat jawapan kenapa manusia manusia sekeliling kau buat macam tu dekat kau . What you give , you get back .

Then , the moment bila kau nak cerita keburukan orang .

Okay , aku pun selalu gak dok ngutuk manusia manusia yang aku tak suka ni . Tahu dosa benda tu tapi buat juga :3 Manusia . Now , fikir balik . Kau marah bila orang kutuk kau . Kau panas hati bila orang mengata pasal kau . Dapat pula benda tu tak betul . Memang kau baran satu badan . So , kenapa kau nak kutuk orang ? Kenapa kau nak mengata orang ? Aku selalu tanya diri aku kenapa aku kutuk orang padahal aku marah bila orang kutuk aku . Makanya , cubalah sedar diri . Berhenti mengata .

Aku taip apa yang ada kat otak aku . Mana yang lalu tu aku tulis je sebab aku tak tahu apa yang aku nak tulis sebenarnya . Sebenarnya aku taknak pun tulis pasal benda ni tapi dah benda ni yang lalu kat otak akal fikiran aku so inilah yang aku tulis .

Manusia ni selalunya tak nampak kelemahan diri , salah diri . Kelemahan orang lain , salah orang lain dia nampak . Kiranya macam dia soranglah baik . Kononya . Aku masih tak faham dengan spesis manusia yang bila someone cerita kat dia yang someone tu jahat nakal , dia pun sibuk bercerita pasal jahat nakal diri dia . Macam dialah paling jahat , dialah paling nakal . Then bila someone cerita pasal kebaikan someone tu , dia pun sibuk nak cerita pasal kebaikan diri dia macam dia tu baik sangat kononya . Perfect lah tu . Aku betul betul tak faham motif dia buat macam tu . Aku still tertanya apa dia nak . Fuck perangai macam ni . Fuck tu kira mencarut ke ? Haihhh what the sucks life =='




Quotes nay ?

Stop judging people .
We dont know bout them .
They dont know bout us .
If they do , ignore . 

Pesan pada diri .

Minta maaf dan memaafkan .
Jangan berdendam .
Hidup ni tak lama .

Cehh sejak bila aku pandai main quotes gini ? Lantak lah campak laut je malas nak fikir . Yang aku tahu sekarang ni , nak try minta maaf dan memaafkan . Nak try buang sifat pedendam . Tu je .



Pstt , pic tak kait . Saja suka suka nak post dekat semua orang .

xoxo
Syaii

Gone

Kita .
Kenangan tu terlalu banyak .
Aku tak mampu nak lupakan .
Maafkan aku .

Even kau jauhkan diri dari aku .
Aku tetap ambil tahu pasal kau .
Seronok bila tengok kau bahagia .
Even aku sakit .

Penat

" Mulut orang mana boleh tutup . Biar je . You dengan life you . Dorang dengan life dorang " - Amsyar

Memang tak boleh nak tutup mulut orang . Dorang ni mana stop nak cerita pasal kita , kan ? Aku takde point nak sembang doh . Lama dah tak buka blog . Lama dah tak update blog . Cehhh padahal takde siapa baca pun blog ni .

Luahan perasaan mungkin . Hostel untuk beberapa week kebelakangan ni . Penat . Penat yang teramat . Penat yang tersangat penat . Penat tahan apa orang kata . Penat dengar apa orang kata . Penat dengan semua benda . Kadang tu rasa nak give up buat semua benda .

Macam orang selalu kata , people do not stop judging . Fikir diri dah terlalu sempurna . Macam dah takde kerja lain nak buat sampai nak ambil tahu pasal orang lain . Cmonlah , sampai bila nak macam tu . Tahu marah sendiri bila orang kutuk belakang pesemua . Tapi marah orang lain ada fikir ? Mana ada . Takde . Sebab tak nampak salah diri tu .

Untuk kau .
Aku tak kisah dengan apa yang kau dah buat dekat aku . Tapi aku takkan pernah sesekali treat kau mcam dulu even kau dah minta maaf dekat aku . Sorry aku bukan pemaaf kalau aku terlalu sakit hati dengan kau .



Post ke ?

Sekian lama . Sekian lama tak update . Busy . Yaaa sangat busy dan terlalu busy . Last post aku pasal apa pun aku tak ingat . Blog dah bersawang gila . Post ni sebab saja . Saja nak menaip . Sambil sambil tunggu bola start . Brazil vs Netherlands .

Tak banyak nak cakap . Cuma nak post gambar yang banyak . Cerita asrama . Cerita kawan . Cerita form 5 . Cerita EOB97 .

Android KITKAT
Left : Fizin , Zahra , Me , AO

W/ Eizaz

Le Fivers

Le EOB97 

Android HONEYCOMB

Malam Islamic Roadshow #KitKat

Discussing

Le Models
Picca tu semua masa sukan asrama .

And aku tak tahu nak kata apa . Cuma nak cakap

Awak , sorry .
You , I Love You .

And 


Bye .

Post ?

Holidayyy and it start yay kau tahu banyak gila aku plan cuti ni tapi tak tahulah berjalan ke tak kita perati je nanti . Semalam , Rabu ada Glorious dekat SACC dan aku dah excited sebab sepatutnya aku pergi tapi suddenly kena cancel aku rasa macam nak emo geram kau tahu geram jeles dengan budak budak yang gerak tu rasa macam nak menangis wehh aku nak usha Maddthelin kut kenapa aku kena cancel pergi semalam T_T

Dan semalam Amal sent dekat aku pic untuk event sabtu ni dan aku dah menjerit dah pun dalam bilik ni excited betul aku tak peduli aku nak pergi jugaaaa .

Cuti ni membosankan sebab aku kena hadap buku . SPM kan ? Haihhhh macam tak sabar nak habis SPM nak duduk rumah goyang kaki makan anggur depan tv peh peh macam heaven takyah hadap buku kan cepatlah habis sekolah takyah hadap yang ntah apa apa tu dah lepas ni .


Love,
Syaii.
I love you because ......



Me
Syaii
25March2014
0201

.

Tangan tetiba rajin nak menaip dan idea ntah apa apa datang secara tetiba and aku baru lepas otp tapi tu bukan point wehh cuti dah start siot hahaha heaven kan oh tidah sesungguhnya aku taknak pun cuti ni bosan kau tahu duduk rumah goyang kaki makan anggur cis padahal banyak lagi kerja berfaedah aku boleh buat tapi apakan daya sifat malas menguasai diri ni puihh syaitannirrajim betullah .

Addmath aku belambak kena siapkan tapi aku malas gilaa nak buat sebab chapter tu haprak aku tak faham satu benda pun ni semua punca aku tidur dalam kelas heh nasib baik sedar salah diri tu :3

Tetiba nak cakap yang ' Weh lantak koranglah nak buat apa lepas ni aku malas dah nak amik port . Jangan kacau life akulah kalau aku tak kacau kau . Pergi mampus . ' Ni semua untuk stok stok yang suka sibuk hal aku haih apa masalah suka nau dok semak pasal itu ini padahal sikit pun aku tak kacau kau , kan ? So kau pergilah main jauh jauh jangan kacau aku biar pergi lantak ler aku nak buat apa pun bukan aku kacau kau . Ke kau yang saje nak aku kacau kau ? Janganlah macam tu bro .

Sekarang ni lagi ramaik kawan makan kawan .


Kau baca kau sentap . Haaa memang kau lah ni .

LiveYourLife
Syaii
ImissYouSoMuch
24March2014
1442



March Post

Baru lepas azab UP1 . Gilaaaa memang gilaaa . UP1 aku tak study . Haihhhh memang taklah cerita dia .

Hari hari berjalan seperti biasa . Ecehhhh macamlah aku ni buat kerja lain . Poyossss . Hmm harini mojoriti budak form 5 pergi kem Nadwah . Dan aku duduk melepak goyang kaki dekat rumah hadap akaun serta addmath , kekasih hati aku . Gila tak gila baru habis UP1 dah kena kerah study itu ini . Takpe takpe . Tahun last , tahun last .

Point kali ni takde point . Aku punya lifeless kali ni teruk siaaa . Tahun ni jiwa kacau kalau ada yang cari pasal dengan aku . Tahun ni aku lain ? Hahaa mungkinlah . Pergi lantak situ . Dah malas nak fikir yang ntah apa apa tu . Mana pernah orang puas hati dengan kita . Sembang ah Syaii , kau pun sama :b Perghhh sedar diri . Hahaha noob .

*kunyah chewing gum*

Masa depan . Haihhhh ni bukan sembang masa depan yang lepas SPM . Bukan . Ni masa depan yang lain . Yang aku je faham apa . Macam mana nak hadap weh ? Aku harap aku dan awak cukup kuat untuk hadap semua benda ni . Sabar je dengan apa yang akan jadi . Sebab kita je tahu benda yang sebenar . Ignore semua lalang lalang tu . Puihhhhhh !


Syaii xx
15March2014
0250am

Just A Quote .
For Myself .
You .
We .

May Allah simplify everything .
InsyaAllah .


Cita-Cita , Angan-Angan



Dulu masa kecil nak jadi pramugari sebab boleh naik kapal terbang .
Macam seronok je .

Bila dah besar sikit , darjah 4 .
Nak jadi doktor pakar bedah .
Sebab seronok . Nak tolong manusia .
Cita cita tu stay sampai form 3 .

Naik je form 4 , ambil aliran akaun . Sikit banyak mengubah cita cita aku tu . Terus down taknak jadi doktor pakar bedah . Sebab tak amik sains . Nak jadi akauntan , tapi macam tak best . So , takde hala tuju . Berfikir nak jadi apa . Cita cita . Hmm . Last , aku tetapkan yang aku nak jadi Dr . Tak kisahlah Dr apa tapi for sure bukan Dr yang kerja dekat hospital tu . Psychologist pun okay jugak kut :2

Itu cita cita .

Angan angan ? Akukan suka berangan . Sebab bukan kena bayar pun kalau nak berangan . And paling penting takde sape halang . Kalau boleh satu hari nanti , bila aku dah berjaya nanti , benda first yang aku nak buat ambil anak angkat dari mana mana rumah anak yatim . Kiranya satu rumah tu aku nak jaga , nak tolong . Lantak korang lah nak faham ke tak . Lepas tu aku nak buka satu agensi Haji&Umrah . Aku nak hantar orang pergi Mekah tunaikan Haji and Umrah . Alang alang aku bantu siapa yang sepatutnya dah kena pergi tapi tak berkemampuan . Itu angan angan kedua aku .

Aku suka baking . So aku ada jugaklah pasang angan angan nak bukak bakery . Seronok kut kalau ada bakery sendiri . Boleh buat kek ke apa apa lah sendiri . Main tepung . Hahaha . Seronok woi . Ada satu hari tu , Ntah macam mana aku boleh terdetik dalam hati yang aku nak pergi Palestin or Syria satu hari nanti . Nak bantu orang kat sana . Nak perang dengan dorang lawan Israel . Ini soal islam . Agama kita . Aku nak tolong orang islam dekat sana . Kalau boleh nak mati syahid :) Allah janjikan Syurga untuk orang yang mati syahid ni . Besar ganjarannya . Jom rebut reramai .

Setakat ni tu je kut yang mampu aku angan angan kan . Moga angan angan aku ni jadi kenyataan satu hari nanti . Hahaha berangan lagi . Okay .





Psttt aku nerbes ni esok nak amik result SMA . Dah redho je ni .
Hati semakin pulih dari luka tapi masih meninggalkan kesan dan mengambil masa yang lama untuk hilang .

xoxo
Syaii
19January2014
0528am

Random #15



Aku start so maknanya aku kena endkan .
Tak kait pun act .

Kita senang main cakap pasal itu ini tentang orang . Padahal kita tak tahu kenapa dorang buat , jadi macam tu . Sekarang kita lebih suka main cakap ikut sedap mulut ditambah dengan sikit ajinamoto bagi enak ceritanya . Mulut mulut puaka sana sini . Pergilah hujung dunia pun , kalau orang buat benda pelik sikit mesti orang mengutuk . Sebab persepsi manusia kita tak boleh halang . Mulut manusia tak boleh nak ditutup macam mulut tempayan tu . Manusia kalau dah penat berkata dia diam juga . Samalah macam anjing kalau dah penat menyalak nanti dia diam .

Satu satu cabaran , dugaan datang . Diuji . Mengeluh ? Jangan pernah . Menangis ? Menangislah jika perlu . Menangis bukan makna kita lemah . Tak . Tapi tu cukup membuktikan yang kita cukup kuat untuk hadap semua yang diberi cuma tak terluah .

Sekarang , satu satu pergi . Hilang . Jauhkan diri . Aku cuba terima . Sebab aku tahu reason . Yaa . Memang sikit banyak effect dekat aku . Sakit perasaan kena tinggal . Lagi sakit dari sakit kaki , sakit mata , pening kepala . Perit gilaa . Rasa nak nangis tu memang akan muncul . Aku paling benci nak menangis tapi aku tak cukup kuat nak hadap benda ni sorang . Aku rasa dunia tak adil . Tapi rukun iman yang keenam buat aku sedar yang ini ketentuan . Bukan bajet nak berdakwah . Aku taip apa yang ada dalam otak aku . Apa yang aku rasa .

Januari . Baru hari ke 17 . Dan aku rasa air mata yang aku dah keluarkan cukup 5 baldi untuk tadah air . Terlalu banyak . Dari diri sampai ke yang ntahapeape tu . Mulalah aku pelik kenapa aku dok nangis tiap malam . Mata pun dok membengkak . Mulalah aku bagi alasan tak cukup tidur lah apalah .

Aku tak mintak banyak .
Aku cuma nak cuba jadi cukup tabah untuk telan semua benda pahit yang dah and akan aku lalui .
Cuba jadi kuat untuk hadap semua benda yang menyakitkan ni .
Cuba bina and renovate empang agar tak mudah pecah macam sekarang .

Sebab hati aku tengah sakit . Perit . Yang teramat .

Love xoxo
Syaii
17January2014
Sick.

Bye then Hello

1/1/2014

January . New year . Tak sangka dah 2014 . Rasa macam baru je form 4 hahaha .

Throwback .

2013.
Tahun yang aku tak sangka semua ni jadi . Aku banyak jatuh . Setiap kali aku jatuh aku lemah . Lemah selemah yang mungkin . Lifeless sehabis mungkin . Tapi aku kuat . Bila jatuh bangun balik . Senyum :)

Thanks korang yang buat memori pahit manis untuk 2013 aku . Especially budak akaun I , EOB97 and 7teen . Korang memang awesome .

2014 .
Semoga aku jadi lebih tabah & tak malas belajar & rajin . Move on jika perlu . Tahun ni SPM . Perjuangan bakal bermula . 11A+ InsyaAllah .

So , Happy New year peeps . May 2014 be your superb year . Tahun dah berubah . Umur makin meningkat . Ajal bakal menjemput . Semoga kita berada di bawah lindungan Yang Maha Esa , Allah SWT :))))



xoxo
Syaii
1Jan2014
Hosteltogo