Aku Rasa

Lama dah tak update . Busy kemain aku ni . Hahaha .

#Np Masih Mencintainya - Papinka

Malam ni layan perasaan . Sorang . Adik adik tengah tengok Runningman . Bergelak ketawa . Ibu tengah tengok tv . Ayah berehat . Kepenatan mungkin . Seronok aku tengok family aku ni . Usrati Jannati :)

Ini coretan dari hati . Ayat bunga bunga ada sikit sastera itu spontan . Permainan dunia masih berjalan . Pelakon makin bertambah . Nafsu makin menjadi . Iman makin tak kuat . Susah nak maintainkan . Itu apa yang aku rasa . Repeat baca Anthem by Hlovate . Terasa yang susahnya nak berubah . Hmm

Tapi ingat balik journey cerita tu . Nur Dania Dashrin . Dash . Girl yang westernized . Yang takde basic agama . Yang memang Islam hanya pada IC tu pun boleh berubah kepada yang tutup litup gitu . Aku , kita yang yang memang dari kecik ibu ayah terapkan Islam dalam diri takkan lah tak boleh berubah . Ye tak ? Usaha . One thing at one time . Allah tolong kita . Selagi kita berusaha . InsyaAllah :)

Kritikan pujian tu memang kita akan dapat , kan ? Sebab manusia ni hobi dia suka judge orang lain . Dan kita ni jadi tontonan orang lain . Orang lain tu cermin kita . Kita tak nampak apa kita buat tapi kita tahu apa kita buat . Orang yang nampak tu akan sokseksoksek cerita benda baik buruk pasal kita . Lumrah bila jadi macam tu . Kalau kita berubah then dapat kritikan . Jadikan itu sebagai motivasi . Sebagai satu benda yang boleh naikkan lagi jati diri kita . Kalau pujian , anggaplah itu sebagai kata dusta . Sebab takut kita taksub , riak . Then stop berubah . Taknak lah jadi macam tu :)

Tukar lagu . Still Into You - Paramore

Mata aku mengantuk dah ni . Malam ni tidur bertemankan Paramore :) Night world .



xoxo
Syaii
11Dec2013

No comments:

Post a Comment