Your Day

Hati . Aku . Sakit .
Hati . Aku . Perit .

Dear you , happy bornday . May Allah bless you . Be a great teen . Thanks for the memories . Byee . 

Short Post

Kau tahu aku penat .
Ini blogskin first aku . Seharian jugalah buat . HAHAHA . Lepas ni kalau rajin je baru buat . Habis tertunda program aku malam ni .

Awak , sorry tak dapat tunaikan janji untuk malam ni . Sangat busy . Lain kali kita wc yaa ? Orang penat sangat . Mata dah rabak . Thanks faham (:

xoxo
Syaii
15December2013
0138am

Post tengah malam

Malam sepi . Tv terpasang . Arjuna *sigh*

Fone sepi . Sunyi . Takde call . Takde text . Kalau dulu sekarang ni mungkin tengah ber otp dengan kesayangan . Tapi tu dulu . Past is past . Life must go on . Aku ada Dia dan dia sekarang .

Bosannya . Lifeless . Homework memang dianak tirikan sekarang ni . Tengok jam dah pukul 2 pagi . Ya Allah , bila nak tidur ni Syaii ? Kejaplah . Tak ngantuk lagipun .

Cari lagu . Cela by Boneca . Okay cun . Senyum :)

' Kak , kadang kadang aku rasa aku tak dihargai .'
Kenapa pula ?
' Ntah , aku budak jahatkan kak . Semua orang cakap macam tu . Bila aku buat baik orang kata aku acah je . '

Itu conversation antara aku dengan ex junior aku . Kat sini pointnya aku nak cakap . Kita nak orang hargai kita , sayang kita . Tapi kita buat macam tu ke dekat orang sekeliling ? Kalau dengan adik beradik sendiri pun kita tak reti nak menghargai satu sama lain apa lagi dengan orang sekeliling kan ? Memang kadang kadang tak cakap sebab malukan ? Tapi at least tunjuk . Sikit pun jadilah . Tunjuk yang kita hargai semua benda tu .

Ini kisah lain . Selingan mungkin . Atau drama sebelum aku tidur . Throwback lebih tepat .

Malam bila ntah Izz call . Cakap cakap sampai ada satu masa tu dia be honest . Haa kau menangis aku . Kwajak Izz dah break pun buat aku menangis lagi . Hampas kelapa . Takpe aku ingat aku ingat . Hehhh okay okay stop . Chiauuu xx

Last song . Number 1 by Big Bang :D

P/s : Aku rindu Epaa . Hahahaha sakainya lahai .

xoxo
Syaii
14December2013


Aku Rasa

Lama dah tak update . Busy kemain aku ni . Hahaha .

#Np Masih Mencintainya - Papinka

Malam ni layan perasaan . Sorang . Adik adik tengah tengok Runningman . Bergelak ketawa . Ibu tengah tengok tv . Ayah berehat . Kepenatan mungkin . Seronok aku tengok family aku ni . Usrati Jannati :)

Ini coretan dari hati . Ayat bunga bunga ada sikit sastera itu spontan . Permainan dunia masih berjalan . Pelakon makin bertambah . Nafsu makin menjadi . Iman makin tak kuat . Susah nak maintainkan . Itu apa yang aku rasa . Repeat baca Anthem by Hlovate . Terasa yang susahnya nak berubah . Hmm

Tapi ingat balik journey cerita tu . Nur Dania Dashrin . Dash . Girl yang westernized . Yang takde basic agama . Yang memang Islam hanya pada IC tu pun boleh berubah kepada yang tutup litup gitu . Aku , kita yang yang memang dari kecik ibu ayah terapkan Islam dalam diri takkan lah tak boleh berubah . Ye tak ? Usaha . One thing at one time . Allah tolong kita . Selagi kita berusaha . InsyaAllah :)

Kritikan pujian tu memang kita akan dapat , kan ? Sebab manusia ni hobi dia suka judge orang lain . Dan kita ni jadi tontonan orang lain . Orang lain tu cermin kita . Kita tak nampak apa kita buat tapi kita tahu apa kita buat . Orang yang nampak tu akan sokseksoksek cerita benda baik buruk pasal kita . Lumrah bila jadi macam tu . Kalau kita berubah then dapat kritikan . Jadikan itu sebagai motivasi . Sebagai satu benda yang boleh naikkan lagi jati diri kita . Kalau pujian , anggaplah itu sebagai kata dusta . Sebab takut kita taksub , riak . Then stop berubah . Taknak lah jadi macam tu :)

Tukar lagu . Still Into You - Paramore

Mata aku mengantuk dah ni . Malam ni tidur bertemankan Paramore :) Night world .



xoxo
Syaii
11Dec2013