Result Killer

Nak sembang apa . Semalam ada tandatangan report card kat sekolah . Demmit . Result haremmmmm . Banyak nauu FAILED nyaaa . Kena struggle AlAzhar . Lepastu nak kena buat study background untuk Akademik . 1A je Syaii ? Lagi 9 subjek ? Hm emmmm study lebih lah jawabnya . Kena bebel dengan parents tu wajib . Tiap tahun dengar benda yang sama tu dah tentu . Cikgu condem macam macam tu pasti . Nasib baik dia tak kata aku kuat tidur dalam kelas kepe . Ni sekarang dah semua harta benda aku nak ditarik . Ni yang tak syok ni . Nak tacing ahh cenggini .

Kerja kursus belambak tak siap . Padahal AlQuran dengan TarikhIslam je pun . Nawhhhh seksa nak buat sebab tak boleh pakai laptop . Kena handwriting . Aku ni dah lah malas nak menulis . Gerak dululah . Daaaa :)


S A H A B A T

Kau ada dikala ku suka , di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu , setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

S A H A B A T .
Yaaa ramai orang anggap member tu sahabat . Kawan tu sahabat . So what ? Itu pandangan orang . Lain orang lain pandangankan ? Kadang kadang tak semua member tu sahabat . Tak semua kawan tu sahabat . Sahabat tu orang yang betul betul faham isi hati kita . Yang betul betul bila dia kata dia sayang kita , dia maksudkan . Yang memang akan support kita even apa pun . Yang akan selalu nasihatkan kita kalau kita salah . Yang akan bangunkan kita bila kita down .

S A H A B A T . 
Kadang kadang boleh jadi classmate kita , dormmate kita , jiran kita , stranger and unknown . Sebab kadang kadang dorang ni lagi mudah faham apa yang kita nak . Dia boleh detect kita yang macam mana .

Yaaa and I've one SAHABAT . I called him Kiddo . Kiddo faham aku . Tempoh kiteorang kenal memang terlalu singkat . Sangat sangat singkat . Tapi dalam tempoh tulah dia dapat faham perangai aku yang sebenar . Apa yang aku suka and so on . Aku boleh kata dia orang first yang betul betul faham aku . Dia selalu ada bila aku susah senang . Dia the best . Aku sayang dia . Itu je yang aku tahu . Aku sayang dia .

“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) 



.Le Syeraa.

:')

Salah ke kalau nak berubah ?
Rasanya takkan kalau nak berubah dari jahat ke baik .
Allah , I need supporter .
I need Them to support me .
Allah , please guide me to the right way .

.Le Syeera.