Your Day

Hati . Aku . Sakit .
Hati . Aku . Perit .

Dear you , happy bornday . May Allah bless you . Be a great teen . Thanks for the memories . Byee . 

Short Post

Kau tahu aku penat .
Ini blogskin first aku . Seharian jugalah buat . HAHAHA . Lepas ni kalau rajin je baru buat . Habis tertunda program aku malam ni .

Awak , sorry tak dapat tunaikan janji untuk malam ni . Sangat busy . Lain kali kita wc yaa ? Orang penat sangat . Mata dah rabak . Thanks faham (:

xoxo
Syaii
15December2013
0138am

Post tengah malam

Malam sepi . Tv terpasang . Arjuna *sigh*

Fone sepi . Sunyi . Takde call . Takde text . Kalau dulu sekarang ni mungkin tengah ber otp dengan kesayangan . Tapi tu dulu . Past is past . Life must go on . Aku ada Dia dan dia sekarang .

Bosannya . Lifeless . Homework memang dianak tirikan sekarang ni . Tengok jam dah pukul 2 pagi . Ya Allah , bila nak tidur ni Syaii ? Kejaplah . Tak ngantuk lagipun .

Cari lagu . Cela by Boneca . Okay cun . Senyum :)

' Kak , kadang kadang aku rasa aku tak dihargai .'
Kenapa pula ?
' Ntah , aku budak jahatkan kak . Semua orang cakap macam tu . Bila aku buat baik orang kata aku acah je . '

Itu conversation antara aku dengan ex junior aku . Kat sini pointnya aku nak cakap . Kita nak orang hargai kita , sayang kita . Tapi kita buat macam tu ke dekat orang sekeliling ? Kalau dengan adik beradik sendiri pun kita tak reti nak menghargai satu sama lain apa lagi dengan orang sekeliling kan ? Memang kadang kadang tak cakap sebab malukan ? Tapi at least tunjuk . Sikit pun jadilah . Tunjuk yang kita hargai semua benda tu .

Ini kisah lain . Selingan mungkin . Atau drama sebelum aku tidur . Throwback lebih tepat .

Malam bila ntah Izz call . Cakap cakap sampai ada satu masa tu dia be honest . Haa kau menangis aku . Kwajak Izz dah break pun buat aku menangis lagi . Hampas kelapa . Takpe aku ingat aku ingat . Hehhh okay okay stop . Chiauuu xx

Last song . Number 1 by Big Bang :D

P/s : Aku rindu Epaa . Hahahaha sakainya lahai .

xoxo
Syaii
14December2013


Aku Rasa

Lama dah tak update . Busy kemain aku ni . Hahaha .

#Np Masih Mencintainya - Papinka

Malam ni layan perasaan . Sorang . Adik adik tengah tengok Runningman . Bergelak ketawa . Ibu tengah tengok tv . Ayah berehat . Kepenatan mungkin . Seronok aku tengok family aku ni . Usrati Jannati :)

Ini coretan dari hati . Ayat bunga bunga ada sikit sastera itu spontan . Permainan dunia masih berjalan . Pelakon makin bertambah . Nafsu makin menjadi . Iman makin tak kuat . Susah nak maintainkan . Itu apa yang aku rasa . Repeat baca Anthem by Hlovate . Terasa yang susahnya nak berubah . Hmm

Tapi ingat balik journey cerita tu . Nur Dania Dashrin . Dash . Girl yang westernized . Yang takde basic agama . Yang memang Islam hanya pada IC tu pun boleh berubah kepada yang tutup litup gitu . Aku , kita yang yang memang dari kecik ibu ayah terapkan Islam dalam diri takkan lah tak boleh berubah . Ye tak ? Usaha . One thing at one time . Allah tolong kita . Selagi kita berusaha . InsyaAllah :)

Kritikan pujian tu memang kita akan dapat , kan ? Sebab manusia ni hobi dia suka judge orang lain . Dan kita ni jadi tontonan orang lain . Orang lain tu cermin kita . Kita tak nampak apa kita buat tapi kita tahu apa kita buat . Orang yang nampak tu akan sokseksoksek cerita benda baik buruk pasal kita . Lumrah bila jadi macam tu . Kalau kita berubah then dapat kritikan . Jadikan itu sebagai motivasi . Sebagai satu benda yang boleh naikkan lagi jati diri kita . Kalau pujian , anggaplah itu sebagai kata dusta . Sebab takut kita taksub , riak . Then stop berubah . Taknak lah jadi macam tu :)

Tukar lagu . Still Into You - Paramore

Mata aku mengantuk dah ni . Malam ni tidur bertemankan Paramore :) Night world .



xoxo
Syaii
11Dec2013

Hati

Dear hati .
Kenapa keras sangat ?
Kenapa tak macam dulu ?

Yaa mungkin sebab aku pernah kata itu terakhir .
Mungkin .
Takpelah .
Cuba lembutkan hati selagi mampu .

Btw , awak thanks .

Dan awak juga .
Thanks untuk semua kenangan .

#Sorry tetiba wa jiwang :3

xoxo
Syaii
26November2013

Entry Hari Ni

Hai holaaaa :D Puas hati aku dapat edit blog . Hehh pakai blogskin , main code . Lecehh . Dekat satu jam aku godek benda alah ni . Nyirap pun ada samapi lapar perut aku ni dok godek benda alah ni je .

Cerita harini . Holiday . Homework . Satu benda aku tak start . Extra class memang dah jalan . So far alhamdulillah boleh follow . Just amik akaun addmath science dengan math je . Sebab aku rasa tu je yang aku betul betul perlu . Kut :3 

Duduk bilik . Termenung .

Otak vs Hati

' Syaii sampai bila nak macam ni ? '

" Macam mana apa ? "

' Yelahh , sampai bila nak jaga hati orang . Sampai kau ignore hati kau ? '

Diam . Fikir .

" Aku . Tak . Tahu . End  "

Yaa , betullah tu . Sampai bila aku nak jaga hati orang . Hati aku takde sape jaga . Senang je orang sakitkan . Penat pendam . Tapi aku tak pernah kisah . Sebab hati orang lain lagi penting pada aku . Bagi aku biar kita sakit jangan orang sakit . Kadang kadang aku terfikir je yang kalau aku buat macam tu mesti orang akan jauhkan diri . Tapi bila orang lain yang buat macam tu ramai pulak yang dekat :3 Hehh tak adil betul dunia ni . Ke yaa ?

' Haah , kau memang . Dah pandai curi hati orang . Tak reti nak pulang . Lepastu bla macam tu je tinggalkan orang yang dah sayang kau gila tahap cipan . ' - His says

 Deyy macha tak patut betul dia cakap aku macam tu . Mana ada aku blaa macam tu je . Aku blaa aku mintak izin okay . Hehhh :3 Jujur . Aku tak suka tinggalkan orang . Sebab aku tahu sakit kena tinggal . Perit . Pedih . Sangat . Deep . Korang yang tinggalkan aku lagi ada . Kann ? Hehh aku memang selalu kena tinggal . Lagi lagi dengan yang orang yang aku sayang . Sakit weh kena tinggal . Perit , pedih sangat hati ni . Air mata tu mesti wajib keluarlah kalau kena tinggal . Pilu kau tahuuu . Sebab tu aku tak suka tinggalkan orang . Aku taknak orang rasa betapa sakitnya kena tinggal . Biar aku sorang je yang tahu rasa sakit kena tinggal . Kalau boleh biar aku je yang tanggung sakit kena tinggal tu *senyum*



xoxo
Syaii
22November2013

Exam

Bismillahirrahmanirrahim

Sma is around the corner . Guysss wish me luck yaa ? Mumtaz .

My Girls
#EOB97
Sisterhood forever
4 Akaun I
My Super Awesome Brother Sister



Doakan kami students 4 Akaun I dan #EOB97 dipermudahkan untuk menjawab exam Sijil Menengah Agama .
Doakan kami senang menghafal untuk semua subjek Al Azhar .
Doakan kami tenang ketika menjawab exam .
Doakan kami tidak lupa apa yang telah kami pelajari ketika exam nanti .
Doakan kami mendapat result yang mampu membanggakan diri kami , ibu ayah , guru dan sekolah .

Kiteorang mintak maaf atas salah silap kami . Halalkan makan minum kami yaa ?

To SPM Candidates especially untuk budak Sam1 . Goodluck SPM yaa korang ? HAHAHAHAHA staraight A beb :)

xoxo
Syaii
3rdNovember2013

Down

Terlalu banyak ujian dan dugaan kali ni . Tabah . Itu paling perlu . Kadang kadang rasa dah fedup nak hadap semua benda ni tapi kita bukan boleh lari dari masalah . Ye tak ? Kadang kadang rasa diri ni macam hape je sebab asyik diuji . Banyaknya dosa . Terlalu .

Kalau sakit kita boleh rawat , jumpa doktor , makan ubat . Tapi kalau sakit hati ? Yaaa , hanya Dia yang tahu betapa dalamnya kesakitan tu . Betapa peritnya kesakitan tu . Sakit . Pedih . Perit . Yang teramat pada hati . Mungkin inilah ujian untuk dosa dosa lalu dihapuskan . Kemungkinan . Siapa tahu ? Kann ?

Luahan je kut semua benda ni . Aku tulis apa yang ada dekat otak aku sekarang . Lately ni macam apa je life aku . Banyak hambarnyaaaaa . Asyik nak pecah je empangnya . Tak tahu mana silapnya . Hm em okay okay aku gerak dulu ah . SMA just oround the corner so chiauuu



xoxo
Syaii
1stNovember2013


Trial

Dari tadi aku dok usha fone dengan harapan Anis call cakap ' Syaii , Asrama terbakar . Tak payah balik ' tapi hampa . Ciss aku takde mood nak hadap sekolah doh nak cuti lagi hmmm balik ni trial SMA kut weh cuak takut geger semua ada . Doakan untuk aku tau tau :')

Balik ni confirm busy gilaa ceh poyo padahal takdelah busy mana HAHAHA aku confirm seminggu ni aku takde mood nak belajar bagai almaklumlah mood nak beraya kan kata rayaa pheww minggu ni confirm semua busy sembang pasal raya , baraan , duit raya bagai confirmm yelah kat asrama je kut boleh sembang kencang .

Ni nak trial ni doakan aku wehh . SPM Candidates , SMA Candidates jangan main je study . HAHAHA kboiiiii

Le Me ,
SyaiiComelMelMel
18 August 2013
Sunday - HostelDamnMuch

Last Post

Cuti dua minggu homework belambak gila macam apa satu harem aku tak sentuh jeling buku pun tak pehh pemalas gila Syaii maklumlah sibuk dengan mengutip duit raya ehh aku still layak dapat duit raya okay tapikan aku seganlah bila orang hulur duit rayakan kan HAHAHAHA

Cuti dua minggu ni aku rindu buah hati pehh tak boleh blah gaya macam ada buah hati je cehh poyo apa apa ntah hmm kdah ignore je pasal buah hati ni sekarang aku dok fikir asrama emm aku malas nak balik asrama doh cam takde benda dah kat sana hati dah takde kat Sam1 tetiba macam nak pindah tahun ni jugak tapi macam sayangkan dah nak habis tahun hmmm kang kalau keluar Sam1 rindu asrama pulak HAHA okay nonsense puihh

Okaylah mata aku dah rabak tahap dewa apa ntah ni cipanzi betul aku baru ingat taknak tidur pehh hanya tinggal kenangan okaylah ohh ye cuba cari noktah ada berapa HAHAHA kalau jumpa bagi tahu tau kang aku bagi topup free fuyooo Syaii baik hati nak derma topup phewww Okay then ciauuu daaaaa

xoxo
SyaiiComelMelMel
4.00 a.m.

Short Post #3

" Pada hari itu , sahabat sahabat karib , setengahnya akan menjadi musuh kepada setengahnya yang lain , kecuali orang-orang yang persahabatannya berdasarkan taqwa ( iman dan amal soleh ) " - Surah Az Zukhruf , ayat 67
Dia bagi aku . Simple tapi berjaya buat airmata aku jatuh . Beb , thanks . Aku sayang kau . Sangat . And . Sorry :')

xoxo
Syaii

Empty

Masuk dorm . Baring . Tarik bantal .
Air mata terus laju macam apa turun . Empang pecah sudah .

Dormmate datang , tanya .

Syaii , kenapa nangis ?

Aku mampu geleng je .
Kadang kadang tak semua cerita aku boleh share dengan orang . Aku lebih rela pendam benda tu . Taknak orang lain rasa beban bila aku cerita problem aku .

Asrama .
Aku senyum . Ketawa . Nangis . Semua kat situ . Sebab kat situ je yang aku rasa aku sempat nak ketawa gembira berduka bagai . Kadang bila dah penat ketawa terbahak , aku akan diam . Serta merta . Teringat dosa lalu . Teringat kawan . Teringat member . Teringat kesalahan yang aku pernah buat .

Kadang kadang teringin nak share dengan member pasal masalah semua . Tapi hati ni degil tak kasi . Dia kata lebih bagus luah dekat kertas daripada luah dekat orang . Sebab tak semua orang bisu .

Last . Untuk awak .
Cukuplah tipu saya . Berhentilah . Saya dah penat macam ni . Saya dah penat nak menangis sebab awak lagi . Sekarang , Allah dah tunjukkan perkara sebenar . Alhamdulillah . Saya telan benda tu walaupun ianya sangat menyakitkan . Semoga awak bahagia dengan dia .

Hati (:
Semoga kau bahagia dengan keputusan yang aku dah buat ni .

xoxo
Syaii
Aku Lemah =='

Short Post

Sekali kau tipu aku , aku sabar .
Kali kedua kau tipu aku , aku tahan .
Tapi kali ni , sumpah aku dah taknak kait dengan kau .

Life kau , life kau .
Life aku , life aku .
Kau happy dengan dia .
Aku happy dengan dia .

There's no problem anymore .
No tears for you .
Tired with all this things .

So ,
Thanks for the memories .
Aku hargai . Sangat .
Thanks again .

Here Me ,
Syaii


Mistake

18 Ramadan 1434
27 July 2013
Saturday

Kejam .
Jahat .
Aku .

Kawan ? HAHAHA aku rasa aku tak layak nak pegang title kawan yang baik . Benda kecil pun aku tak dapat settel baik . Yaaa , kejamnya aku sebab tinggalkan dia terkapai kapai cari jalan yang betul . Jahatnya aku sebab larikan diri dari dia saat dia perlukan sokongan . Ya Allah , berdosanya aku terhadap dia . Kesiannya dia .

Syaii , after apa yang kau buat dekat dia , baru kau sedar ?
Hmm jangan ingat kau baik sangat Syaii . Kau pun sometimes missed your responsible as a good muslim . Ya Allah , jahilnya aku :'/

Puas aku fikir malam tadi macam mana nak settelkan benda ni . Share probs dengan Pendekk . And she give me le advice . Yaaa and Alhamdulillah , I realize le mistakes . Thanks Pendekk . Thanks Ya Allah . At last , I do text her . Ask for apologise . And I crying whole the night . HAHA .

Guess , I dont know how to act like nothing happened . I just err I dont know . Egomaniac . Egomaniac . Hmm and now I hope we can be friends like usual . Like before . Yaa frankly , I do love her . I do miss us . I do I do . Hopefully I do lowered my ego . Pray for me . Thanks .

xoxo
.Le Syeraa.
I Miss Us :')

Just what =='

Heyy diam tak diam dah Ramadan dah kita kan ? Sekejap je . Minggu ni macam macam benda jadi . Yang paling nak di highlight kan SMA Candidates dah exam Syafawi . Puihhh gila tak gila kena menghafal 3 surah . Hmmm AQ macam tak mumtaz je aku . Huwarghhh nak nangis ke cane ni ? Menyesal kut tak hafal awal awal . Haishhhhhh =='

Minggu ni je hilang 4 orang member . Apakk dia mana sedih en cerita dia . HAHA dorang buat aku nak lari dari SamOne jugak . Yelahh mana tough nak amik SMA sebenarnya . Keyakinan tu kureng . Bila sembang dengan ibu mulalah ibu kata duduk je kat SamOne tu . Amik SMA lepastu sambung STAM . Yang ayah pulak kata kalau nak pindah , pindah jelah . Tapi ayah hantar balik kampung . Peh peh nak pulak aku balik kampung en ? Takmau aku . Bosan lagi hadooo .

Sedihlah dorang pindah . Noor , DayahChik , Izzul , Abu . Hmmm gila ahhhh yang pindah semua budak yang otak boleh masuk . Memang nangislah cerita dia kan ? HAHA minggu ni empang senang pecah . Duduk sensorang je mesti nak nangis . Apa sebab pun tak tahulah . Nampak nauuu jiwa kacaunya Syaii ni . Tapi ntahlah minggu ni bila aku tengok orang nangis je mesti aku pun nak nangis . Ehhh bukan nak nangis tapi dah menangis dah pun . Betullah kata Epa , kenapa setiap pertemuan ada perpisahan ? Sakit , pedih nak lalui semua benda ni . Susah nak lepaskan dorang pergi dari SamOne . Punca ? Yelahh 3 tahun life sesama kat asrama tetiba form 4 tengah tahun nak check out hostel . Apakk tak sedih cerita dia . Member tak member belakang cerita yang penting aku rasa kehilangan Noor dengan DayahChik :'/

Wooo aku rasa aku tak boleh continue ahh . Empang dah pecah tetiba . HAHA . Kbyeeee :')

.Le Syeraa.

Result Killer

Nak sembang apa . Semalam ada tandatangan report card kat sekolah . Demmit . Result haremmmmm . Banyak nauu FAILED nyaaa . Kena struggle AlAzhar . Lepastu nak kena buat study background untuk Akademik . 1A je Syaii ? Lagi 9 subjek ? Hm emmmm study lebih lah jawabnya . Kena bebel dengan parents tu wajib . Tiap tahun dengar benda yang sama tu dah tentu . Cikgu condem macam macam tu pasti . Nasib baik dia tak kata aku kuat tidur dalam kelas kepe . Ni sekarang dah semua harta benda aku nak ditarik . Ni yang tak syok ni . Nak tacing ahh cenggini .

Kerja kursus belambak tak siap . Padahal AlQuran dengan TarikhIslam je pun . Nawhhhh seksa nak buat sebab tak boleh pakai laptop . Kena handwriting . Aku ni dah lah malas nak menulis . Gerak dululah . Daaaa :)


S A H A B A T

Kau ada dikala ku suka , di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu , setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

S A H A B A T .
Yaaa ramai orang anggap member tu sahabat . Kawan tu sahabat . So what ? Itu pandangan orang . Lain orang lain pandangankan ? Kadang kadang tak semua member tu sahabat . Tak semua kawan tu sahabat . Sahabat tu orang yang betul betul faham isi hati kita . Yang betul betul bila dia kata dia sayang kita , dia maksudkan . Yang memang akan support kita even apa pun . Yang akan selalu nasihatkan kita kalau kita salah . Yang akan bangunkan kita bila kita down .

S A H A B A T . 
Kadang kadang boleh jadi classmate kita , dormmate kita , jiran kita , stranger and unknown . Sebab kadang kadang dorang ni lagi mudah faham apa yang kita nak . Dia boleh detect kita yang macam mana .

Yaaa and I've one SAHABAT . I called him Kiddo . Kiddo faham aku . Tempoh kiteorang kenal memang terlalu singkat . Sangat sangat singkat . Tapi dalam tempoh tulah dia dapat faham perangai aku yang sebenar . Apa yang aku suka and so on . Aku boleh kata dia orang first yang betul betul faham aku . Dia selalu ada bila aku susah senang . Dia the best . Aku sayang dia . Itu je yang aku tahu . Aku sayang dia .

“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) 



.Le Syeraa.

:')

Salah ke kalau nak berubah ?
Rasanya takkan kalau nak berubah dari jahat ke baik .
Allah , I need supporter .
I need Them to support me .
Allah , please guide me to the right way .

.Le Syeera.

Problemo :3

Keep playing Penghulu Istighfar by UNIC

Nawhhh got many problemo . Ya Allah , dugaan apa lagi Kau bagi dekat aku sekarang ? Im tired . Done , aku dah penat dengan semua benda ni . Hostel , friends , feeling . Fucking much . HA-HA . Feeling ? Yaaa sampai bila aku nak kena jaga perasaan orang ? Sampai bila aku nak biar aku yang tanggung sedih orang ? Orang lain senang game perasaan aku . Make me like a doll . Okay . Aku ni tunggul mana ada perasaan . So what ? Nobody care . Nobody .

Dapat text dari bestie , yaa old bestie . She got a big problemo and wanna me cheers her back . Hm emm . How can I make you happy sayang ? I dont know how to cheers up peeps act , but I'll try . Hm emm yaaa Im not a good adviser , but here le advise for you dear . Not only you , they also . Listen me , every peeps have their own problems . You , me , she , he , them , they . Everythings happen for a reason , babe . You should fine le way how to solve le problems . Yaaa I know it hard to do but you must sayang . I know you can . Dont ever you put le blame on yourself . Remember , Allah is The Best Planner . Apa apa mengadu dekat Allah . Minta petunjuk . Tenangkan hati . Istighfar . Buat solat sunat . Menangislah kalau itu yang buat diri tu tenang . Menangis sampai puas . Allah tu Maha Mendengar , Dia akan dengar semua rintihan hambaNya . InsyaAllah :') La Tahzan , sayang . La Tahzan

JIWA KACAU JIWA KACAU . Buat semua benda mana jadi doh . Rasa macam nak hentak kepala kat dinding . Peh pehhh tak tahu kenapa jadi macam ni . Ohhaaaa ada orang tacink dengan aku . Tahulah salah aku . So then nak suruh aku mintak maaf ke ? Choyy ego melampaui batas . Maaf saya ego . Sorry . انا آسف . Siot kan perangai ? So what . Nobody care . Syaii , godaii godaii .

Fucking Holiday here . Demmit -.- Kbyee

.Le Syeraa.

What The =='

You could be the one who listen to my deepest inquisitions
You could be the one I always love

Yaaaa jiwa kacau jiwa kacau . I hate all this damn things very much . Pleasee go far away from me , dear . Im begging on you :'| Babe , I miss Amsyar badly . Hmm emm I miss all about him . His voice , his smile , his laugh , yaaa all , all bout him . Hmm emm feel like wanna call him right now . Wanna share all my problemo with him . But , he's has his own problem so I cant tell him bout my probs . Wanna tell him bout that girl , that boy , that kid . Hm emmmm to much story act . Yaaaaa who else I can share all my probs ? Them ? Hmm emm no no . I cant . They are not my listener . Hm emm I hate this so muchhhh . Fucking hell yeah ?

Kkk need to go . Wish me luck for this Mid-Term Test ehh ? Mumtaz for SMA'13 . InsyaAllah .

With That
.Le Syeraa.

Le Exam


Yayaya again here I am . Tiap tiap minggu balik . Heyyy tak menyirap pulak en parents aku ulang alik hantar aku balik Sabak . Nak buat macam mana , hostel is boring to much . Yaaa bosang weh tak tipu . Kalau kat hostel kerja aku lepak makan tidur lepak makan tidur . Menternak lemak jelah jawabnya .

Kk bulan exam ni memang aku overnight jelah kan kan ? Main gila ahh kalau tak overnight . Bila nak menghafal kalau macam tu ? Nak menghafal kat prep memang harapanlah jawabnya , budak budak yang tak exam Sma bukan faham pun situasi budak form 4 yang kena menghafal ni . Cett betul . Form 4 bising je mulalah ada yang buat bunyi suruh diam , tapi bila dorang yang bising kiteorang sound balik pandai main usha slek . Cungkil biji mata tahulahh :b

Hm emm , lagi dua minggu baru habis Mid . Cett betul . Apasal lama sangat exam-nya ni ? Eee tak boleh terima betul -.- Paper Tauhid Feqah aku hancus sehancus yang boleh . Aku tak jawab Tauhid kut . Feqah tu pun hmm pakai bantai je . Ni semua akibat JIWA KACAU . Hailaaa budak dorm aku semua tengah jiwa kacau . Epa punca Epa punca . HAHAHA k sori Epa (:

Next week paper Tafsir Hadith pulak . Ceng ceng , nak hafal apa doh ? Ustazah suruh fokus 6 tajuk belakang . Dahlah tengah malas nak menghafal . Kalau nak mengahafal sebelum exam memang masuk otak jawabnya . Dahlah aku bukan otak menghafal . Takpe takpe , Syaii boleh Syaii boleh ! *jerit dari tingkat 10* Yeayyy peh suka habiskan ? Ni paper AddMath dengan Akaun belum lepas lagi ni . Sengsara aku woiii . AddMath , Account , please solve your problems by yourself ehh ? Jangan nak susahkan hidup aku , boleh kan kan ? Terima kasih xD

With that , kbaii :***

Pstt , Izz dah keluar hospital . Alhamdulillah . Miss him badly :')

.Le Syeraa.

Random #12


This post I really dedicated to Me . Ehh takdo lahh . Ehh ntahlah . Kkk merepek . Tak payah layan . Bulan ni full exam . Gilosssss memang aku dah ready en ? First paper , Sejarah . Lagi main gila . Esei ntah apa apa merepek . Lantak situ . Tulahh dulu orang suruh belajar takmauu . Ni makan dia . Hmm emm . Aku macam dah nekad je kalau PPT ni exam SMA aku tak memuaskan , aku nak pindah . Smk pun Smk lahh . Hmm tapi kena pandai jaga diri jaga hati lahh :) Tapi taknaklah tinggalkan SAM ohh . Hidup dah sebati dengan tuuu .

Listen , Amsyar accident :'( Wooo cam siot . Macam mana boleh jadi macam tu ? Nak gugur jantung aku bila ibu dia inform pagi tuu . Ya Allah , hope dia okey je . Kena tahan dekat wad seminggu ? Hmm , dapat MC berapa lama lah tu enn ? Dahlah nak trial , nak Pmr . Hm emmm belajar sendirilah jawabnya . You , orang hope You okay je . Take care ohh . I Love You k :***

Kkkk nak out . Kbyee awok awok . Wish me luck k ?

.Le Syeraa.

No Title

Izz accident .
I try to text his mum
but
There is NO RESPOND :'|
Frankly ,
I HATE THIS 
Hope he's just be fine :'(

.Le Syeraa.

Random #11


Hai Assalamualaikum . 5 Mei , PRU woi PRU . Jom kita mengundi , jom kita mengundi . HAHAHA k sakai . Makcik pakcik atuk nenek kakak abang yang dah boleh mengundi tuuu , buat pilihan betul betul . Nanti dekat akhirat Allah tanya . Tau ? Kkkk woi aku dekat rumah ni . HAHAHA bahagia siot lari dari asrama yang ntah apa apa tuuuuu . Yaaaa bosan gila kut asrama . Ni pun balik cengkelat follow orang . Kalau tak mesti aku terperap kat dorm dengan Anis and Efa . Hihihi ^^

Listen listen listen , ada orang tu lari rumah . 3 hari direct ibu dia text aku tanya mana dia . Yaaaa manalah aku tahu . Tapi , hmmm ok ni mengaku , risau gila babeng kut dia tak balik rumah . Cam siot harem tak bagitahu aku dia lepak mana . Contact pun tak . Rasa macam nak tampo tampo je muka dia . Dahlah aku tengah jiwa kacau , tambah dia makin serabut aku . Ya Allah , siyes tak tenang beb aku fikir mana dia menghilang . Geram . Rasa macam nak bunuh orang je time tuuuu . Sabarkan jelah hati ni kan kan ?

Beb , aku tengah dalam bulan peperiksaan ni . Sebulan siot . Apesal macam lama sangat ni ? Yaaaa belambak paper kut tambah dengan Al Azhar . Hm emmm wish me luck yaa ? Thank you .

.Le Syeraa.

Short post


Amsyar Izz , I Will Be Your EVERYTHING . I Love You ♥

P/s : Wish me luck for Marhaban Negeri on this Friday and Saturday . Have fun :)))

.Le Syeraa.

Hostel like ' err '


Ohh harini hari Isnin dan dengan bangganya aku duduk kat rumah goyang kaki makan anggur ala ala ratu gituuu . Bosan k bosan gila . Ni pun aku melayan Fly.fm yang acah acah boleh hilangkan bosan . Hmm emm nampak tak betapa bosannya aku duduk rumah ? Dengan laparnya lagi , tolong someone masakkan untuk aku . Terima kasih :)

Brrr hostel ? Hm emm yeah frankly I hate it much . There are so many fucking things act . Yayaya no cellphone , no internet , no 'barang haram' . Ok fucking much . How can I survive in that situation ? I feel like hell yeah when all le stuff not in my hand . Not in front of my eyes . Nawhhh le exco , hm emm please stop confiscate our ' barang haram ' . Thank you . Do your own work and please stay away from my business . Pleasee eh :)

Yaaa act aku penat kut duduk hostel tuu .Penat sebab bila bab fone je mesti budak budak tu cari aku . Holaaa , tahulah muka aku muka budak selalu bawak fone . Tapi agaklahh sis , takkan asyik aku je kena aim dohh . Sungguh tak beragak . Dalam dorm lagi tak payah sembang . Memang semua suka usha tak puas hati bila aku tidur lambat . Konon aku pegang fone sendiri . Heyyy get your own life please . Kalau aku pegang fone sendiri pun bukan aku kacau kau kan kan ? So pleaseee tak payah sibuk . Go go far away . Just lay on your beautiful bed and do your own business k ? Care to muchhhhhhh -.-

Kkk wanna packing le stuff  for hostel . Byeee . XOXO

.Le Syeraa.