End



2013 ? Azam baru , semangat baru , hidup baru . No more cry , no more tears . No more sadness . InsyaAllah . Tutup buku lama buka buku baru . Kenangan pahit manis 2012 sentiasa ada dalam ingatan . Just ambil iktibar dan pengajaran daripada tahun 2012 . Yesss :)

2012 mengajar aku banyak erti kesabaran . Macam macam dugaan diberi . Terlalu banyak . Daripada hal sekolah , asrama , kawan , keluarga , hati , perasaan . Semua diuji . Satu satu masalah datang . Bila satu masalah selesai , masalah lain pulak yang datang . Kadang kadang masa tu terasa macam nak bunuh diri . Tensyen sebab banyak sangat masalah . Yaaa , tapi bila difikir balik dugaan tu datang daripada siapa ? Allah kan ? Kenapa dia uji ? Sebab dia nak tengok tabah ke hambanya hadapi ujian yang diberi . Dia nak tengok pada siapa hambanya datang minta pertolongan bila dalam kesusahan . Kadang kadang bila dah berdoa , tapi masalah still ada , aku ambil benda tu dalam sudut positif . Mungkin Dia nak aku banyakkan berdoa padaNya .

Kadang kadang aku menangis sebab problem problem tu . Menangis sebab kenapa aku yang kena tanggung beban tu . Menangis kenapa aku yang diuji macam tu . Berat dugaan yang aku hadapi . Tapi aku tahu aku kena tabah . Sebab yaaa bukan aku sorang je yang ada problem . Kan ?

Diam tak diam , semua masalah tu selesai . Bersyukur sangat . And tak sangka 2012 berakhir dengan pantas . Terlalu pantas . Terlalu banyak kenangan 2012 yang aku dapat . Yeahh never forget the memories . Pahit manis masam masin kelat payau semua ada . And the fact is aku sorang je yang rasa semua benda tu . Aku sorang =='

2013 , please make my dreams come true . No more cry , no more tears , no more sadness . No more ok ?


With that ,
Syeraa

OVER



We're over . Yayaya , Im crying whole the night . Bangun tidur and crying again . Pasang lagu and crying again . Stupid k stupid . Cmon ahh Syai . He leave you . Forget him , let him go . Pasrah . Allah tahu apa yang terbaik untuk kau . Jangan menangis dah . Yayaya , kalau betul dia sayang kau , dia tak buat macam ni . Lumrah hidup manusia Syaa . Biar dia pergi Syaa . Jangan menangis . Ramai lagi yang sayang kau . Kau ada Allah , Family , Members and yang penting Husna . Jangan sebab that boy kau lemah macam ni . Move on Syaa , move on .

Allah je tahu macam mana perasaan aku sekarang . Sakit , pedih , perit . Aku tak pernah rasa macam ni . Yaaa , aku tahu lambat laun benda ni akan jadi jugak . Tapiiii aku tak boleh terima . Susah wehh susah . Kau tak rasa macam mana yang aku rasa sekarang . Kau tak rasa ! Cuba satu hari nanti orang yang kau betul betul sayang buat kau macam ni . Kau akan rasa macam mana sakitnya hati :'\

Relaxx ahh Syaa , kau boleh k . Biarkan dia pergi . Ok ? Ya Allah , tabahkanlah hatiku ini .

Click On The Picture

With that
Syeraa

Holiday #1

Gunung Jerai
Hai , ehhh ? Assalamualaikum :)) Rinduuuuuuuu muchhhhhhhhh xD Cisss , beriya siot . Act aku baru balik dari holiday . Lahaiii , Kedah je pun . Tak nak cakap banyak . Duduk diam diam , scroll bawah , tengok gambar k ?

Ladang Anggur
See , muka batak :b
Najwa
Yang kat Ladang anggur , tu je yang ada dalam phone aku . Kesian kann ? Lain lain , semua dekat Nana . Now pic dekat Gunung Jerai

Nana , Aku , Najwa , Tisya



Baru nak buat ala ala Iceberg , Kantoi ada tempayan pulak -.-
And last dekat air terjun . Gila kau kau lama kitaorang berendam .





Cisss , maleh ahh nak hupdate lagi . Asal upload pic je mesti rosak pic nya . Bengang k . Chaww ahhhh xD Cheerio :)

Sincerely
Syeraa